Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Plněné brambory po maďarsku
(cas)
recept číslo: 1294
madab.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 velké brambory
1 papriková klobása
1 červený paprikový lusk
150 g zakysané smetany
mletá mírně ostrá paprika
2 lžičky provensálského koření
 

Postup

Brambory důkladně omyjeme, uvaříme je ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Zatím si na kostičky nakrájíme klobásu, očistíme a nakrájíme i paprikový lusk. Kysanou smetanu rozšleháme s paprikou a provensálským kořením.
Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme až na půlcentimetrovou vrstvu kolem slupky. Vydlabanou bramborovou dužinu rozmačkáme vidličkou a smícháme ji s klobásou, nakrájenou paprikou a okořeněnou zakysanou smetanou. Hmotu naplníme do vydlabané brambory, brambory naklademe do pekáčku a asi 10 minut zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů C.
Poznámka: Pozornost věnujeme výběru brambor - měly by být spíše větší a rovnoměrné. Uvaříme je téměř do měkka, ale neměly by se rozpadat.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".