Brambory důkladně omyjeme, uvaříme je ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Zatím si na kostičky nakrájíme klobásu, očistíme a nakrájíme i paprikový lusk. Kysanou smetanu rozšleháme s paprikou a provensálským kořením.
Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme až na půlcentimetrovou vrstvu kolem slupky. Vydlabanou bramborovou dužinu rozmačkáme vidličkou a smícháme ji s klobásou, nakrájenou paprikou a okořeněnou zakysanou smetanou. Hmotu naplníme do vydlabané brambory, brambory naklademe do pekáčku a asi 10 minut zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů C.
Poznámka:
Pozornost věnujeme výběru brambor - měly by být spíše větší a rovnoměrné. Uvaříme je téměř do měkka, ale neměly by se rozpadat.