Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rýžové krokety
(cas)
recept číslo: 1293
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 cibule
80 g másla
1 šálek rýže (kulatá zrna)
4 lžíce bílého suchého vína
2 šálky drůbežího vývaru
100 g strouhané goudy
1 vejce
60 g strouhanky
tuk na smažení
 

Postup

Cibuli oloupeme a jemně posekáme. Zpěníme ji na polovině másla, přidáme rýži a opékáme ji, dokud nezesklovatí. Zalijeme vínem, polovinou drůbežího vývaru a necháme asi 10 minut vařit na silném ohni. Poté oheň zmírníme, přilijeme k rýži zbývající vývar a vaříme dál na mírném ohni dokud se tekutina neodpaří. Uvařenou rýži necháme vychladnout. Poté do ní zlehka vmícháme zbylé máslo, nastrouhaný sýr a vejce.
Navlhčenýma rukama vytvoříme kulaté placičky – krokety. Obalíme je ve strouhance a dobře ji přitiskneme. Krokety smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci, pokud ho nemáme k dispozici, tak je osmažíme ve větším množství oleje. Takto připravené krokety používáme jako sváteční přílohu – například k masu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".