Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí stehýnka s olivami
(cas)
recept číslo: 1290
tomkur.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 kuřecí stehýnka
sůl
pepř
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
100 ml červeného vína
500 g rajského protlaku
100 g černých oliv
3 snítky šalvěje
 

Postup

Stehýnka opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, česnek také oloupeme a prolisujeme. Obojí přidáme k masu a společně ještě krátce osmahneme. Zalijeme červeným vínem, přidáme rajčatový protlak a přikryté pokličkou dusíme asi 15 až 20 minut. Olivy vypeckujeme a krátce před koncem dušení přidáme do rajčatové omáčky, kterou ochutíme solí a pepřem. Šalvěj opláchneme, osušíme a posekáme. Posypeme jí drůbeží stehýnka. Podáváme s rýží.

Názory čtenárů

Marně jsem přemýšlela, kolik plechovek rajčatového protlaku budu potřebovat. Až jsem objevila rajčatový protlak ve sklenici - je ho tam 600 g. Použila jsem všechen (aby se zbytek nezkazil). Bylo to výborné a rychlé a trochu mi to připomělo dovolenou v Řecku.
Marci dne 24.4.2005
Když mi v lednici zbyly jen kuřecí paličky, hledala jsem nějaký recept, kde by se daly použít. A zkusila jsem tento. Ovšem s řadou změn -tak to dopadne skoro vždycky, když vařím. Změna první - místo stehen jen kuřecí paličky, na každého dvě. Změna druhá, místo rajčatového protlaku sekaná rajčata v konzervě. Změna třetí - místo černých oliv, které nějak z lednice zmizely jsem použila zelené. Černé by byly určitě lepší, ale i tak to bylo dobré a hlavně rychlé. Oběd byl za hodinku hotový i s polévkou.
Iva dne 3.10.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".