Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Broskev Melba
(cas)
recept číslo: 1286
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g mraženého rybízu
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rybízového likéru
8 půlek kompotovaných broskví
500 g vanilkové zmrzliny
 

Postup

Zmrazený rybíz dáme zvolna rozmrazit. Stranou si ponecháme několik bobulí na ozdobu, přebytečnou šťávu slijeme. Zbývající rybíz rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do vzniklého rybízového pyré nakonec vmícháme moučkový cukr, citronovou šťávu a rybízový likér.
Na každý dezertní talířem položíme dvě poloviny broskví, a to řezem nahoru. Na ně navršíme kopečky vanilkové zmrzliny. Ozdobíme odloženými kuličkami rybízu a zmrzlinu přelijeme ovocnou omáčkou. Podáváme s hořickými trubičkami nebo oplatkami.
Poznámka:
Takovýto moučník patrně nebudete připravovat každý den, ale spíše ke slavnostní příležitosti. Jeho výhodou je, že je velmi osvěžující a obsahuje mnohem menší množství tuku, než klasické moučníky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".