Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Moučník Savarin
(pře)
recept číslo: 1282
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

15 g droždí
80 ml mléka
1 lžíce cukru
1 lžíce hladké mouky

3 vejce
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
120 g másla
špetka soli
280 g polohrubé mouky
50 g sušených meruněk
70 ml vody
70 ml cukru
3 lžíce meruňkovice
meruňkový džem
mandlové lupínky

 

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek z 80 ml vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce hladké mouky a droždí. Necháme ho v teplé místnosti vzejít. Rozpustíme si 120 g másla a necháme ho téměř zchladnout. Tři celá vejce, vanilkový cukr, lžíci cukru a špetku soli ušleháme do pěny. Smícháme s polohrubou moukou, vlažným rozpuštěným máslem a vzešlým kváskem – dostaneme řidší těsto. Necháme ho půl hodiny kynout a poté do něj zamícháme pokrájené sušené meruňky. Těsto nalijeme do bábovkové formy, necháme ho vykynout přibližně do jedné třetiny a poté upečeme v předehřáté troubě. V kastrůlku svaříme 70 ml vody a 70 g cukru a přidáme dvě lžíce meruňkovice. Touto tekutinou potíráme upečený moučník, dokud se všechna nevsákne. Nakonec moučník potřeme rozehřátým džemem rozmíchaným se lžící meruňkového likéru a posypeme mandlovými lupínky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".