Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečený stejk po virginsku
(cas)
recept číslo: 1230
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg zadního hovězího masa v celku
2 lžíce oleje
1 velká cibule
150 ml ostrého kečupu
50 ml octa
200 ml vody
1 lžíce cukru
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
sůl
mletý pepř
 

Postup

Maso opláchneme a osušíme. V menší nádobě smícháme kečup, vodu, ocet a worcesterskou omáčku, přidáme drobně nakrájenou cibuli, hořčici, osolíme a opepříme a znovu důkladně promícháme. V kastrolu si rozehřejeme olej, hovězí maso na něm po všech stranách rychle opečeme a zalijeme připravenou omáčkou. Kastrol přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby. Pečeme ve středně vytopené troubě asi 2 hodiny (záleží na kvalitě použitého masa). Během pečení kontrolujeme a je-li třeba, podlijeme vodou. Hotovou pečeni necháme po vyjmutí z trouby trochu „odpočinout“, poté ji nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".