Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Baklažány s jogurtovou omáčkou
(cas)
recept číslo: 1202
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

2 menší baklažány (lilky)
400 ml bílého jogurtu
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
 

Postup

Baklažány omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně i se slupkou na plátky. Posolíme je a necháme je asi půl hodiny stát, abychom je zbavili hořkosti. Plátky se za tu dobu „orosí“- tuto tekutinu potom opláchneme studenou vodou. Baklažánové řezy osušíme a opečeme po obou stranách v olivovém oleji. Jogurt rozmícháme s prolisovaným česnekem a solí. Pečené plátky baklažánů podáváme jako přílohu k pečené rybě nebo k masu. Lze také použít jako samostatné lehké bezmasé jídlo.
Poznámka:
Pozornost věnujeme výběru dobrého čerstvého jogurtu.

Názory čtenárů

Pulhodina je malo na to, aby lilky pustili stavu, jako balkanka radim pripravit si je predem nejmin 2-3 hodiny. Stava se sliva nejen protoze je hořka, ale taky skodi na ledviny. Mezi nami, kdo ma nemocne ledviny by nemel vubec jist lilek. Zato pusibi dobre na srdce:-)
Airan dne 26.8.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".