Chilli papričky nařízneme a vybereme z nich semena. Opláchneme je a jemně nakrájíme. Stejně jemně nakrájíme oloupané stroužky česneku. Hlávkové zelí nakrájíme nebo nakrouháme na delší tenké nudličky, omytá rajčata nakrájíme nahrubo. Rybí filety opláchneme, osušíme, posolíme a jsou-li větší, překrojíme na polovinu (bude se s nimi lépe manipulovat). Na pánvi si rozpálíme olej a na něm orestujeme rajčata, ryby, česnek a chilli papričky po dobu asi 8 minut. Potom rybu a rajčata vyjmeme a odložíme, na pánev přilijeme trochu oleje, rozpálíme na maximum a restujeme na něm nakrájené hlávkové zelí asi dvě minuty. Poté přidáme nerozmraženou zeleninu WOK, trochu cukru a za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Na závěr vše zalijeme vývarem a necháme trochu povařit. Na talíř poklademe tepelně upravenou zeleninu, kousky rajčat a rybu navršíme na ni.
Poznámka:
Rybí filety lze také osolit, opepřit a obalit v hladké mouce a po obou stranách opéct.