Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová játra na víně
(cas)
recept číslo: 1197
javine.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřových jater
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
40 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce kečupu
150 ml červeného vína
sůl
 

Postup

Vepřová játra nakrájíme na plátky o síle asi 1 cm a jemně je naklepeme (dobré je to přes mikrotenový sáček). Očistíme si a nakrájíme všechnu zeleninu. Játra poprášíme je moukou, vložíme na pánev s rozehřátým olejem a rychle opečeme po obou stranách. Poté je vyjmeme, osolíme a dáme stranou (uchováme je v teple). Na zbylém tuku opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme a zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme také prolisovaný česnek, zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme a zalijeme kečupem, vínem a třemi lžícemi vody. Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme opečená játra, sůl a společně ještě minutu dusíme. Podáváme s bramborovými hranolky nebo s americkými brambory. Obložíme čerstvou zeleninou a podáváme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".