Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Játra po portugalsku
(kni)
recept číslo: 1196
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 plátky telecích (hovězích) jater
hladká mouka na obalení
2 cibule
500 g paprik
500 g rajčat
sůl
pepř
olivy
olej
 

Postup

Plátky jater obalíme v hladké mouce, zatím je nesolíme. Očistíme si a nakrájíme cibuli a papriky. Rajčat rozdrtíme a vymačkáme z nich šťávu, kterou dáme stranou. Na oleji dusíme cibuli do světle žluta, přidáme proužky papriky a vymačkaná rajčata. Když paprika změkne, přidáme račatovou šťávu a vše necháme ještě pět minut provařit. Potom hmotu propasírujeme sítkem a znovu ještě jednou zahřejeme. Okořeníme solí a ostrým pepřem. Játra na oleji prudce opečeme, osolíme, přelijeme připravenou omáčkou a zdobíme plátky vypeckovaných oliv. Podáváme s dušenou rýží.

Názory čtenárů

Tuhle dobortu znám s domácím lečem, výborné s čerstvým pečivem nebo rýží.
Maj dne 22.3.2006
P.S. Ale používám vepřová játra.
Maj dne 22.3.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".