Nejdříve si na teflonové pánvi opražíme sezamová semínka. Omyté kuřecí maso nakrájíme na proužky velikosti malíčku, prudce je osmahneme a přelijeme sojovou omáčkou. Vyjmeme je z pánve a obalíme v sezamových semínkách. Necháme vychladnout.
Zatím si opereme salát, necháme ho okapat a natrháme ho na malé kousky. Také rajčata opláchneme a nakrájíme na osminky. Obojí ochutíme octem a olivovým olejem, osolíme, lehce zamícháme a nakonec přidáme vychladlé kousky kuřecího masa. Podáváme s pečivem.
Poznámka:
Časem vznikla z tohoto salátu jeho další varianta - ledový salát je nahrazeno normálním hlávkovým salátem (z domácí produkce) a sezamová semínka jsou nahrazena semínky slunečnicovými. I tak chutná salát výborně zejména v horkých letních dnech.