Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Maso paní sládkové
(cas)
recept číslo: 1163
maspiv.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g vepřového masa z kýty nebo plece
3 lžíce sádla
1 velká cibule
sůl
drcený kmín
oregano
hladká mouka
100 g paprikované klobásy (čabajská, dunajská)
světlé pivo
 

Postup

Maso nakrájíme na drobnější kostičky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na půlkolečka. V kastrolu rozpálíme sádlo, opečeme na něm cibuli do zlatova a přidáme nakrájené maso. Osolíme, okořeníme a ve vlastní šťávě dusíme téměř doměkka. Ke konci dušení přidáme oloupanou a na plátky nakrájenou klobásu, lehce vše zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a poté zalijeme pivem. Promícháme a necháme ještě asi 10 – 15 minut provařit. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Názory čtenárů

pivo??? to ako cele? super, dik za presny recept
dne 12.1.2010 19:24:31
Nebo-li také známo pod názvem pivovarský tokáň.Celkem dobrá klasika-obměna vepřového gulášku.
Eva dne 8.4.2008 20:33:25
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".