Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Uzeninový salát
(cas)
recept číslo: 1145
salasal.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g uzeniny
250 ml majolky light
1 kelímek bílého jogurtu
2 velké cibule
2 lžíce kečupu
2 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
(1/2 lžičky mleté pálivé papriky)
(1/4 lžičky chilli koření)
(1/2 lžičky cukru)
(naťová cibulka)

 

Postup

Kečup, olej, hořčici a worcester promícháme a přivedeme za stálého míchání do varu. Odstavíme a necháme vychladnout. Uzeninu (vuřty, točený salám, silné párky apod.) oloupeme a nakrájíme na plátky o síle asi 2 mm. Zalijeme je vychladlou směsí, přidáme majolku a bílý jogurt a na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidat můžeme i papriku a chilli koření – máme-li rádi pikantnější chuť. V případě, že se nám zdá příliš kyselé, přidáme ještě cukr. Řádně promícháme, misku zakryjeme alobalem nebo potravinářskou fólií a necháme v chladničce proležet alespoň 24 hodin.
Před podáváním můžeme posypat nakrájenou naťovou cibulkou. Jíme s chlebem.
Poznámka:
Rozpočet je na poměrně velké množství salátu, pro začátek zkuste udělat jen poloviční dávku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".