Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečená jablka na hřebíčku
(cas)
recept číslo: 1142
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

8 jablek
máslo na vymazání zapékací misky
2 lžíce cukru
8 mletých hřebíčků
3 lžíce rozinek
špetka skořice
Těstíčko:
500 ml mléka
2 lžíce rumu
špetka sušené citronové kůry
3-4 vejce
5 lžic hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
sůl
4 lžíce cukru

 

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky (asi 3 mm silné). Vložíme je do máslem vytřené zapékací misky, posypeme je hřebíčkem, cukrem a rozinkami (mohou být máčené v rumu), skořicí a dáme je zapékat do trouby. Mezitím rozšleháme vejce s rumem, citronovou kůrou, špetkou soli a cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, promícháme a směsí zalijeme poloměkká jablka. Upečeme do zlatova. Podáváme teplé, sypeme vanilkovým cukrem nebo přelijeme malinovým sirupem.
Poznámka:
Podobně lze připravit i hrušky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".