Začínáme vařením uzeného masa. Jakmile je měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji rozehřát na pánev. Potom k ní přisypeme housku nakrájenou na kostičky, opečeme ji do růžova a také necháme vychladnout. Do mísy si odvážíme mouku, trochu osolíme a za stálého míchání přiléváme chladný uzený vývar, do kterého jsme přimíchali obě vejce a žloutek. Těsto vymícháme vařečkou, mělo by být husté asi jako kapání. Potom do něj přimícháme opečenou housku a nakrájené uzené maso. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout. Do velkého hrnce si dáme vařit osolenou vodu. Z odpočinutého těsta vykrajujeme malou naběračkou knedlíky a vaříme je podle velikosti 15 až 20 minut. Uvařené knedlíky klademe na síto a hned je natrhneme vidličkou. Podáváme je posypané osmaženou houskou a jako přílohu použijeme dušené kyselé zelí.