Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čokoládová bábovka s vaječným koňakem
(LaK)
recept číslo: 1130
balada.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g másla nebo Hery
100 g čokolády na vaření
200 g cukru krupice
4 vejce
100 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
250 ml vaječného koňaku
 

Postup

Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme vejce, poté mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme likér s nastrouhanou čokoládou. Těsto nalijeme do vymaštěné a polohrubou moukou vysypané formy na bábovku a hodinu pečeme v předehřáté troubě asi při 175 stupních C.
Po upečení necháme bábovku ještě asi 10 minut ve formě a teprve potom ji vyklopíme. Pocukrujeme ji až po vychladnutí.

Názory čtenárů

neni to sice to co jsem čekala ale je to docela dobry
wanesa dne 6.3.2012 11:31:42
Toho koňaku je skoro škoda. Já bych tam dala rum popřípadě s mlékem a ten koňak bych podávala k bábovce. Jiank je recept velice zajímavý, určitě ho vyzkouším.
Šárka dne 21.9.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".