Postup
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a podle chuti osolíme a opepříme a vložíme do pekáče. Polévkovou zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a přidáme k zelenině. Maso se zeleninou pečeme v troubě asi 90 minut. Zatím omyjeme jablka, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. V menší nádobě přivedeme k varu víno, které jsme smíchali s citronovou šťávou. Přidáme do něj nakrájená jablka, ve vinné omáčce je krátce podusíme a potom je vyjmeme. Asi tak 10 minut před dopečením potřeme maso plnotučnou hořčicí a obložíme po celém povrchu plátky jablek. Vše posypeme sušeným tymiánem a rozmarýnem. Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl a vaříme, dokud šťáva nezhoustne. K takto upravenému krůtímu masu se jako příloha hodí dušená růžičková kapusta a brambory.