Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout, oloupeme a vyjmeme žloutek. Bílek rozkrájíme na proužky či kostičky. Žloutky zatím odložíme, nelze je přidat hned na začátku, aby se tlačenka nezabarvila na žluto. Také dietní salám nakrájíme na drobné kostičky. Nakrájený bílek a salám smícháme s majolkou. V láku z nakládané zeleniny rozpustíme želatinu a připravíme ji dle návodu. (Přivést k varu, ale nesmí se vařit!) Ve 200 ml vody rozvaříme masox a přidáme do želatiny. Zchladlou želatinu lehce zamícháme do směsi majonézy, salámu a bílku a přidáme ještě vařený žloutek nakrájený na kousky. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem a tlačenku do ní nalijeme. Necháme ztuhnout, potom vyklopíme a krájíme na plátky.