Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Lanýžová roláda
(cas)
recept číslo: 1101
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
4 vejce
3-4 lžíce horké vody
125 g cukru moučka
75 g hladké mouky
50 g bramborového škrobu
20 g kakaa
1 rovná lžička prášku do pečiva
50 g rozpuštěného vychladlého másla

Náplň:
400 g čokolády na vaření
250 ml smetany
3 lžíce cukru
6 lžic vody
6 lžic pomerančového likéru
75 g másla

 

Postup

Vejce a horkou vodu ušleháme elektrickým šlehačem do pěny, smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a ještě šleháme asi 2 minuty. Mouku promícháme se lžičkou prášku do pečiva a s kakaem a postupně sypeme na vaječný krém a zašleháváme při nejnižší rychlosti. Těsto rozetřeme do výše asi 1 cm na plech vyložený papírem na pečení a dáme péci do trouby předehřáté na 200 – 225 stupňů C. Pečeme asi 10 – 15 minut. Ještě teplý plát za pomoci papíru na pečení svineme a necháme zchladnout.
Příprava náplně:
Čokoládu rozlámeme na malé kousky (můžeme také nastrouhat na hrubém struhadle nebo nakrájet). Smetanu nalijeme do kastrolku, přivedeme do varu a odstavíme ze zdroje tepla. Přidáme čokoládu a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká lesklá hmota. Za stálého míchání necháme vychladnout. Přivedeme do varu cukr s vodou a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout. Do této cukrové vody vmícháme pomerančový likér. Roládu rozvineme a pokapeme ji tekutinou s likérem. Čokoládový krém našleháme tak, aby byl světlý a nadýchaný, jemně jej potom utřeme s měkkým máslem a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Dvěma třetinami krému potom potřeme piškot, zavineme ho a zbytkem krému potřeme povrch rolády. Povrch můžeme ozdobit například rýhováním nebo na něj nastříkáme růžičky ze zbytku krému.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".