Porce králičího masa osolíme a lehce opepříme. Uložíme je do pekáčku, kam jsme dali kolečka ze dvou cibulí a plátky česneku. Maso bohatě posypeme bazalkou a čerstvě mletým nebo drceným pepřem. Přidáme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, podlijeme bílým vínem, přiklopíme a pečeme v troubě. Podle potřeby poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme vodou. Ke konci tepelné úpravy přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, na králičí maso položíme nudličky čerstvého másle a dopečeme bez pokličky. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Tato úprava králičího masa může přesvědčit i ty, kteří nemají králičí maso příliš v lásce. Kombinace bazalky (zvláště čerstvé) a drceného pepře dává králičímu masu neopakovatelnou zajímavou příchuť.