Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík v bazalce
(kal)
recept číslo: 1086
krabaz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce králičího masa
2 cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce čerstvé bazalky (nebo 1 lžíce sušené)
1 vrchovatá lžička čerstvě mletého zeleného či černého pepře
100 g anglické slaniny
100 ml bílého vína
100 g vařeného uzeného masa
50 g másla
sůl
mletý pepř
 

Postup

Porce králičího masa osolíme a lehce opepříme. Uložíme je do pekáčku, kam jsme dali kolečka ze dvou cibulí a plátky česneku. Maso bohatě posypeme bazalkou a čerstvě mletým nebo drceným pepřem. Přidáme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, podlijeme bílým vínem, přiklopíme a pečeme v troubě. Podle potřeby poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme vodou. Ke konci tepelné úpravy přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, na králičí maso položíme nudličky čerstvého másle a dopečeme bez pokličky. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Tato úprava králičího masa může přesvědčit i ty, kteří nemají králičí maso příliš v lásce. Kombinace bazalky (zvláště čerstvé) a drceného pepře dává králičímu masu neopakovatelnou zajímavou příchuť.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".