Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Grisonský koláč
(cas)
recept číslo: 1037
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g listového těsta
90 g másla
90 g mandlí
zavařenina
mletá skořice
90 g strouhanky
60 g hladké mouky
5 vajec

 

Postup

Listové těsto si rozválíme na tloušťku 1-1,5 cm a vyložíme jím koláčovou formu o průměru 30 cm. Těstem by měly být pokryty i stěny formy. Těsto potřeme libovolnou zavařeninou. Umeleme si mandle i se slupkou, z bílků si ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme v misce do pěny, postupně jeden po druhém vmícháme žloutky, umleté mandle, strouhanku a skořici. Nakonec přidáme mouku promíchanou se sněhem z bílků. Tuto směs rovnoměrně rozetřeme na těsto připravené v koláčové formě. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 45 minut.

Názory čtenárů

1,5 cm? Není to mm??
dne 6.5.2009 18:22:31
Ten cukr tam opravdu zadny nepatri?????
Milada dne 9.1.2009 07:08:33
A co cukr ? Není tam žádný ?
J. dne 17.9.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".