Postup
Květák rozdělíme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme ho zchladnout, drobně ho nakrájíme (nebo hrubě nastrouháme), smícháme s moukou a kypřícím práškem, přidáme nastrouhaný sýr, kari koření, prolisovaný česnek, sůl a na kostičky nakrájenou uzeninu. Do směsi vlijeme rozšlehaná vejce, přidáme nasekanou čerstvou bazalku a dobře promícháme. Formu na nákyp (můžeme použít i formu na srnčí hřbet) vytřeme tukem, vysypeme strouhanou houskou a naplníme připravenou květákovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě nejdříve asi 10 minut na 220 stupňů C, potom příkon ztlumíme a dopékáme při nižší teplotě asi 25 minut. Zda je nákyp dopečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Hotový nákyp vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme například s bramborem nebo s bramborovou kaší. Ozdobíme ho lístek bazalky, přiložíme několik lístků hlávkového salátu pokapaného citrónovou šťávou nebo plátky rajských jablíček.