Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Květákový nákyp s bazalkou*
(cas)
recept číslo: 1029
kvenak.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 menší květák
½ hrnku polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
50 g strouhaného sýra Niva
½ lžičky kari koření
2 stroužky česneku
100 g měkkého salámu
4 vejce
2 lžíce čerstvé nasekané bazalky
máslo
strouhanka
sůl
 

Postup

Květák rozdělíme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme ho zchladnout, drobně ho nakrájíme (nebo hrubě nastrouháme), smícháme s moukou a kypřícím práškem, přidáme nastrouhaný sýr, kari koření, prolisovaný česnek, sůl a na kostičky nakrájenou uzeninu. Do směsi vlijeme rozšlehaná vejce, přidáme nasekanou čerstvou bazalku a dobře promícháme. Formu na nákyp (můžeme použít i formu na srnčí hřbet) vytřeme tukem, vysypeme strouhanou houskou a naplníme připravenou květákovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě nejdříve asi 10 minut na 220 stupňů C, potom příkon ztlumíme a dopékáme při nižší teplotě asi 25 minut. Zda je nákyp dopečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Hotový nákyp vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme například s bramborem nebo s bramborovou kaší. Ozdobíme ho lístek bazalky, přiložíme několik lístků hlávkového salátu pokapaného citrónovou šťávou nebo plátky rajských jablíček.

Názory čtenárů

Musim uznat,ze je to k jidlu.Ja jelikoz jsem nemela mekky salam a ani zadnou uzeninu tak jsem tam misto toho dala na platky nakrajene zampiony.Dobrota!
dne 12.1.2007
To zkusím a uvidím. Květáku je stále ještě dost.
Iva dne 19.9.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".