Postup
Odvážíme mouku, uprostřed vytvoříme důlek a nadrobíme do něj droždí. Přidáme 180 ml odražené vody a kávovou lžičku cukru. Mísu přikryjeme a kvásek necháme asi 15 minut kynout. Brambory, zakysanou smetanu, olivový olej, sůl a provensálské koření rozmixujeme a po vykynutí kvásku přidáme k těstu. Těsto vypracujeme vařečkou do hladka a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Těsto potom rozdělíme na 16 dílů, z každého kusu utvoříme dva válečky a ty spolu spleteme do věnečku. Klademe je na vymaštěný plech a necháme je trochu nakynout. Žloutek rozšleháme se smetanou a mašlovačkou potřeme věnečky. Věnečky sypeme střídavě mákem, sezamem, sýrem nebo slunečnicovými semínky. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů.