Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Italská sekaná*
(cas)
recept číslo: 1018
isek.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g mletého masa (vepřové+hovězí)
150 g gothajského salámu
50 g tvrdého sýra
2 vařené brambory
2 vejce
250 g cibule
250 g mrkve
1 malý celer
100 ml bílého vína
3 rajčata
20 g másla
sůl
petrželová nať
 

Postup

Měkký salám umeleme, sýr a uvařené brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme vejce a osolíme (trochu méně něž obvykle - sýr bývá většinou dost slaný). Rukama celou směs dobře propracujeme (asi 5-10 minut) a vytvoříme hladkou šišku sekané. Tu vložíme do tukem vytřeného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem. Dáme do rozpálené trouby, pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem a prudce pečeme asi 20 minut. Zatím si očistíme a na kostičky nakrájíme všechnu zeleninu kromě rajčat, po uplynutí uvedené doby ji přidáme k masu a zalijeme vínem (nebo vývarem). Pekáč opět přiklopíme a společně pečeme v troubě dalších 30-40 minut. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k masu a pečeme ještě dalších 15 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
Poznámka:
Tato sekaná samozřejmě chutná i studená s chlebem a hořčicí.

Názory čtenárů

Není to klasická sekaná, ale ty mi nechutnají. Tahle je podle našeho názoru výborná, shodli jsme se celá rodina :-)
Petra dne 14.12.2011 09:09:17
Určitě nezapomeńte napsat, jaká byla!Ať to je tedy chlap,kdo nám to řekne.
tralala dne 5.2.2009 20:52:54
ted to pe4cu voni to dobre,az to ochutnam tak napisu jarda
jarda dne 5.2.2009 18:41:52
Nebude to nakonec maso koupené v Itálii?
tralala dne 2.2.2009 17:07:48
taky to nechápu, navíc slaninová exploze - recept, není do kulata? co to ten Famous blábolí?
kuk dne 2.2.2009 15:46:52
hihi :-) Italská sekaná ... taky jsem se dočetl, že se používá na výrobu takzvané Slaninové exploze, ale tahle sekaná nemá s uvedenou explozí vůbec nic společného ... musíme tedy hledat dál :-)
Sigi dne 2.2.2009 14:30:14
nějak nechápu v čem je to italské. Dnes jsem narazil na výraz - maso na italskou sekanou - a váš odkaz mi to vyhodilo :-))
MacP dne 1.2.2009 22:42:35
Mńam. Tak tu bych si dala taky.Napište,prosím,jaká byla,až ji vyzkoušíte.
tralala dne 17.1.2009 16:52:42
Mńam. Tak tu bych si dala taky.Napište,prosím,jaká byla,až ji vyzkoušíte.
tralala dne 17.1.2009 16:52:04
Tahle sekaná je asi moc dobrá, tu budu muset vyzkoušet. Věra.
věra dne 17.1.2009 15:26:23
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".