Z mouky, změklého másla, cukru, jednoho vajíčka a nastrouhané citrónové kůry uhněteme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho asi půl hodiny odpočinout. Zatím si oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců, pokrájíme na plátky a pokapeme je citronovou šťávou. Tvaroh ušleháme se 3 vejci, zakysanou smetanou a vanilkovým pudinkem a do této směsi opatrně vmícháme plátky jablek. Dortovou formu vytřeme tukem. Asi 2/3 těsta rozválíme do velikosti dna dortové formy a položíme na dno formy. Ze zbývajícího těsta uděláme váleček a ten rozválíme tak, aby vytvořil okraj koláče na stěnách dortové formy. Těsto do formy dobře vtiskneme, oba díly těsta spojíme, aby se neoddělovaly. Dovnitř navrstvíme tvaroh s jablky, uhladíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 60 minut, z toho na posledních 15 minut pokryjeme povrch koláče alobalem. Vychladlý koláč vyjmeme z formy a na povrchu potřeme rozehřátým džemem (bude se lesknout) a posypeme slunečnicovými semínky.