Z vepřové panenky nakrájíme medailonky, hranou dlaně je trochu rozklepneme, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Necháme chvilku odležet v chladnu. Na omáčku si jemně nastrouháme zázvor a nalámeme čokoládu. Jako přílohu si uvaříme rýži.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a medailonky na něm po obou stranách zprudka opečeme. Vyjmeme je z pánve a udržujeme v teple (třeba v troubě trochu zahřáté, nebo v nahřáté porcelánové misce pod pokličkou). Do pánve přilijeme pomerančovou šťávu, výpek uvolníme ode dna pánve, promícháme a necháme zvolna asi 5 minut vařit, aby se množství tekutiny redukovalo. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a čokoládu. Mícháme, až se čokoláda rozpustí. Touto omáčkou polijeme vepřové medailonky, posypeme nudličkami pomerančové kůry.
Poznámka:
Chuť je neobvyklá, zázvor dominuje nad čokoládou.