Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Normandský jablkový koláč
(Cir)
recept číslo: 2532
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kg jablek
1 hrnek krupicového cukru
1 vanilkový cukr
2 hrnky polohrubé mouky
125 g másla
½ lžičky skořice
rozinky
2 hrsti ořechů
 

Postup

Oloupaná jablka nakrouháme na okurkovém struhadle. V míse smícháme mouku s cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem, máslo rozpustíme. Toto množství stačí na dvě formy na srnčí hřbet. Formy vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno formy nasypeme vrstvu mouky s cukrem, na to vrstu nastrouhaných jablek, hustě posypeme rozinkami a ořechy a zakapeme rozpuštěným máslem. Tak pokračujeme až do naplnění formy, končíme moukou, kterou pokapeme máslem (nebo poklademe lístečky nerozpuštěného másla). Pečeme při 180 st. C asi 45 minut.
Necháme zchladnout, vyklopíme z formy a krájíme na plátky. Můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".