Žloutky ušleháme a smícháme s prosátou hladkou moukou a moučkovým cukrem, přidáme mleté mandle, citrónovou kůru, skořici, hřebíček a sůl. Nakonec do těsta rychle zapracujeme studené pokrájené máslo. Z těsta utvoříme bochánek, zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi hodinu odpočinout v chladnu.
Z odleženého těsta oddělíme asi 1/4 a necháme v chladničce, zbytek rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm. Pomocí válečku ho přeneseme do kulaté formy na koláč (průměr asi 23 cm),kterou jsme si předem vytřeli tukem a zlehka těsto k formě přitiskneme. Těsto přečnívající přes okraje odkrojíme, těsto na dně propícháme vidličkou a potřeme vrstvou džemu. Zbylou část těsta rozválíme také na plát, rádýlkem pokrájíme na proužky s vytvoříme z nich na koláči mřížku. Mřížku i okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlovými lupínky.
Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C po dobu 25 až 30 minut.