Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rýžový salát s kladenskou pečení*
(vde)
recept číslo: 996
ryzsal.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

125 g dlouhozrnné rýže
sůl
100 g kladenské pečeně nakrájené na silnější plátky
1 lžíce másla
1/2 menší salátové okurky
1 zelená paprika
2 rajčata
2 lžíce vinného octa
3 lžíce olivového oleje
1 lžička kari koření
na špičku nože chilli
1 stroužek česneku
50 g černých oliv


 

Postup

Rýži uvaříme obvyklým způsobem a necháme vychladnout. Kladenskou pečeni nakrájíme na menší hranolky a opečeme ji na másle. Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně na polovinu a potom nakrájíme na plátky. Papriku zbavíme jader, rozpůlíme ji a každou půlku nakrájíme na nudličky. Rajčata rozkrájíme na osminky. Ocet smícháme s olejem, kari a chilli kořením a přidáme do toho prolisovaný česnek. Nálev promícháme s vychladlou rýží a necháme asi 10 minut odležet. Potom vmícháme opečenou kladenskou pečeni, nakrájenou zeleninu a olivy. Salát před podáváním necháme vychladit. Zdobíme ho například zelenou petrželkou, koktejlovými rajčátky nebo servírujeme s několika listy hlávkového salátu.
Poznámky:
Vychlazený salát je příjemnou, lehkou a osvěžující večeří na závěr horkého letního dne.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".