Rýži uvaříme obvyklým způsobem a necháme vychladnout. Kladenskou pečeni nakrájíme na menší hranolky a opečeme ji na másle. Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně na polovinu a potom nakrájíme na plátky. Papriku zbavíme jader, rozpůlíme ji a každou půlku nakrájíme na nudličky. Rajčata rozkrájíme na osminky. Ocet smícháme s olejem, kari a chilli kořením a přidáme do toho prolisovaný česnek. Nálev promícháme s vychladlou rýží a necháme asi 10 minut odležet. Potom vmícháme opečenou kladenskou pečeni, nakrájenou zeleninu a olivy. Salát před podáváním necháme vychladit. Zdobíme ho například zelenou petrželkou, koktejlovými rajčátky nebo servírujeme s několika listy hlávkového salátu.
Poznámky:
Vychlazený salát je příjemnou, lehkou a osvěžující večeří na závěr horkého letního dne.