Ryby očistíme, omyjeme, osušíme a asi jednu a půl hodiny marinujeme v bílém víně. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Potom na ni vložíme ryby, posypeme je dvěma lžícemi vegety a přidáme nakrájený pórek a 1 bobkový list. Vše podlijeme vínem a dusíme asi 15-20 minut. Mezitím si připravíme majonézovou omáčku. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Pastu lehce vmícháme do majolky a dochutíme ji solí, pepřem, cukrem a octem a necháme ji vychladit. Z veky nakrájíme přibližně asi 12 plátků, které opečeme po obou stranách na oleji. Horké toasty dáme na nahřátý talíř a na ně navršíme porce upečené ryby. Při podávání přeléváme ryby česnekovou omáčkou.
Varianta s opečenými brambory je sice česká, ale také dobrá.