Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Provensálská ryba
(cas)
recept číslo: 995
rybypro.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g ryby (okoun, kapr, filé)
700 ml bílého vína
3 cibule
2 pórky
2 lžíce vegety
1 bílá veka
sůl
bobkový list

Omáčka:
6 stroužků česneku
6 lžic majolky
ocet
pepř
sůl
cukr



 

Postup

Ryby očistíme, omyjeme, osušíme a asi jednu a půl hodiny marinujeme v bílém víně. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Potom na ni vložíme ryby, posypeme je dvěma lžícemi vegety a přidáme nakrájený pórek a 1 bobkový list. Vše podlijeme vínem a dusíme asi 15-20 minut. Mezitím si připravíme majonézovou omáčku. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Pastu lehce vmícháme do majolky a dochutíme ji solí, pepřem, cukrem a octem a necháme ji vychladit. Z veky nakrájíme přibližně asi 12 plátků, které opečeme po obou stranách na oleji. Horké toasty dáme na nahřátý talíř a na ně navršíme porce upečené ryby. Při podávání přeléváme ryby česnekovou omáčkou.
Varianta s opečenými brambory je sice česká, ale také dobrá.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".