Toto jídlo jistě ocení ti, kteří mají rádi zkoušejí jídla nezvyklé, v tomto případě nasládlé kořeněné chuti. Začínáme zcela netradičně tím, že zalijeme mandle horkou vodou a jakmile jdou snadno od slupky, oloupeme je. Mezitím si omyjeme a osušíme kuřecí maso a nakrájíme ho na středně velké kostky (asi 2x2x2cm). Vajíčka rozmícháme se špetkou soli a se škrobovou moučkou tak, aby vzniklo husté těstíčko. Na pánvi si rozpálíme olej, kousky masa namáčíme v těstíčku a smažíme. Po usmažení je dáme stranou a věnujeme se přípravě omáčky. Na pánev vylijeme obsah ananasové konzervy i se šťávou a varem necháme kostičky ananasu trochu změknout. Potom přidáme bílé víno, lžíci sojové omáčky, cukr, obě papriky, skořici a mletý zázvor. Promícháme a stále vaříme na mírném ohni. Jakmile se trochu provaří, přidáme opečené maso v těstíčku a společně dusíme. Tekutina by se měla částečně odpařit a částečně zahustit. Pokud by omáčka zůstávala řídká, lze přidat trochu škrobové moučky rozmíchané ve vodě. Ke konci přidáme oloupané (a případně i opražené) mandle. Vlastní příprava omáčky by neměla trvat více než 15 minut. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Jde samozřejmě o kuřecí prsíčka stokrát a pokaždé jinak. Ale tato úprava je opravdu nezvyklá a velice chutná. Její výhodou je dostupnost surovin i jednoduchost. Zkuste ji a určitě vás mile překvapí.