Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí prsa s mandlemi a skořicí*
(vde)
recept číslo: 989
kratym.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g kuřecích prsíček
1 konzerva ananasu
100 ml bílého vína
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
1 lžička sladké papriky
1/4 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky skořice
špetku mletého zázvoru
2 vajíčka
3 lžíce škrobové moučky
olej
1 balíček mandlí


 

Postup

Toto jídlo jistě ocení ti, kteří mají rádi zkoušejí jídla nezvyklé, v tomto případě nasládlé kořeněné chuti. Začínáme zcela netradičně tím, že zalijeme mandle horkou vodou a jakmile jdou snadno od slupky, oloupeme je. Mezitím si omyjeme a osušíme kuřecí maso a nakrájíme ho na středně velké kostky (asi 2x2x2cm). Vajíčka rozmícháme se špetkou soli a se škrobovou moučkou tak, aby vzniklo husté těstíčko. Na pánvi si rozpálíme olej, kousky masa namáčíme v těstíčku a smažíme. Po usmažení je dáme stranou a věnujeme se přípravě omáčky. Na pánev vylijeme obsah ananasové konzervy i se šťávou a varem necháme kostičky ananasu trochu změknout. Potom přidáme bílé víno, lžíci sojové omáčky, cukr, obě papriky, skořici a mletý zázvor. Promícháme a stále vaříme na mírném ohni. Jakmile se trochu provaří, přidáme opečené maso v těstíčku a společně dusíme. Tekutina by se měla částečně odpařit a částečně zahustit. Pokud by omáčka zůstávala řídká, lze přidat trochu škrobové moučky rozmíchané ve vodě. Ke konci přidáme oloupané (a případně i opražené) mandle. Vlastní příprava omáčky by neměla trvat více než 15 minut. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Jde samozřejmě o kuřecí prsíčka stokrát a pokaždé jinak. Ale tato úprava je opravdu nezvyklá a velice chutná. Její výhodou je dostupnost surovin i jednoduchost. Zkuste ji a určitě vás mile překvapí.

Názory čtenárů

Tá omáčka je výborná, samozrejme, koprovka to nie je.
luba dne 30.5.2008 13:57:19
Velice mě to zaujalo a určitě to vyzkouším, už proto, že jedna píše mňam a druhá to memůže pozřít. Tak to musím zkusit. Olina
preclik dne 24.5.2008 19:52:56
ta omáčka se nedala pozřít,jak může někdo napsat mňam,mňam ????
radka oppolzerová dne 22.5.2008 13:57:35
Mňam, mňam
Iva dne 6.7.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".