Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Guláš dobrého houbaře*
(vde)
recept číslo: 981
gablik.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g hovězí kližky
300 g cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1/2 l vývaru (stačí z Masoxu)
sůl
mletý pepř
mletá paprika
200 g mražených nebo nakládaných hub
2 lžíce sterilované červené papriky (proužky)
3 lžíce kečupu (rajčatového protlaku)
pár kapek worcesteru
3 lžíce oleje (sádla)


 

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme po všech stranách. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou, zamícháme, přidáme mouku a za stálého míchání necháme trochu opražit. Potom postupně zaléváme vývarem, mícháme, přidáme kečup, worcester a prolisovaný česnek. Dusíme zvolna pod pokličkou až je maso měkké. Občas mícháme a v případě potřeby přiléváme vývar. Teprve ke konci přidáme houby a sterilovanou červenou papriku. Společně necháme podusit už jen pár minut. Podáváme s rýží, knedlíky všeho druhu, ale i s bramboráčky. Doplníme zeleninovým salátem dle chuti a možností.

Názory čtenárů

konecne neco vyborneho,ani sem nevedela ze neco tak vytecneho egzistje
misunka dne 14.8.2006
Výborné. Jen tak dál.
marcela dne 8.1.2006
VÝBORNÉ,CO DODAT,DOBROU CHUŤ ,ZKUSTE TAKÉ
JINDRA dne 26.9.2004
Konečně pořádné recepty
Rudolfová dne 29.6.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".