Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hruškový koláč s anýzem
(vde)
recept číslo: 98
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g hladké mouky
špetka soli
1 kypřící prášek
250 g másla
150 g moučkového cukru
1 lžička anýzu
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na plech
6 větších hrušek
moučkový a vanilinový cukr na posypání

 

Postup

Do odvážené mouky dobře zamícháme kypřící prášek, přidáme špetku soli a máslo nakrájené na kousky. Přidáme dvě lžíce studené vody a rukama dobře vypracujeme těsto. Hotové těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme v chladu krátce odpočinout. Potom každou polovinu vyválíme na obdélník velikosti plechu. Plech si vytřeme tukem a vysypeme moukou a jeden plát těsta na něj přeneseme. Na něj nakrouháme oloupané hrušky, posypeme cukrem, anýzem a přikryjeme druhým plátem těsta. Povrch propícháme na několika místech vidličkou, aby mohla unikat pára při pečení. Moučník pokapeme (potřeme mašlovačkou) rozehřátým máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem ochuceným trochou vanilinového cukru a po vychladnutí nakrájíme.
Místo hrušek lze použít i jablka.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".