Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ryba po provensálsku
(vde)
recept číslo: 976
provensr.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

kapr či jiná (i mořská ryba)
citrónová šťáva
mletý pepř
provensálské koření
sůl
5 stroužků česneku
100 g másla
2 cibule
4 rajčata
1 zelená paprika
2 bobkové listy
100 ml bílého vína
1 malá cuketa
hrst fazolových lusků


 

Postup

Očištěnou (případně i naporcovanou) rybu osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme mletým pepřem a zevnitř i vně posypeme provensálským kořením. Vložíme ji do pekáče vytřeného máslem. Potom si připravíme všechnu zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtky, papriku nakrájíme na proužky. Mladou cuketu neloupeme a nakrájíme ji na hranolky velikosti malíčku. Fazolové lusky propláchneme, česnek oloupeme a přidáme ho k rybě v celku. I ostatní připravenou zeleninu nasypeme na rybu. Přidáme dva bobkové listy, zeleninu také posypeme provensálským kořením a vše zalijeme bílým vínem. V troubě upečeme doměkka (doba závisí na druhu ryby). Upečenou rybu rozdělíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme s bramborem, bagetou nebo chlebem.
Poznámky:
Jídlo na obrázku je připraveno z mražených holandských pstruhů. Místo cuket, které jsou v současné době ještě drahé, jsem použila asi 100 g mražené zeleninové směsi WOK.

Názory čtenárů

Uleczka mlowi najpysznejsza kolacja ever!!
Tonko dne 12.12.2009 00:07:27
Zkusila jsem to, je to fantastický. Určitě budu rybu na tento způsob dělat znovu!
Jana dne 17.10.2002
Je to výborný recept!! Dají se použít i mražení sledi (ca. 40 Kč). Mají pevné maso.
Dagmar dne 11.6.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".