Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ryba po provensálsku
(vde)
recept číslo: 976
provensr.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

kapr či jiná (i mořská ryba)
citrónová šťáva
mletý pepř
provensálské koření
sůl
5 stroužků česneku
100 g másla
2 cibule
4 rajčata
1 zelená paprika
2 bobkové listy
100 ml bílého vína
1 malá cuketa
hrst fazolových lusků


 

Postup

Očištěnou (případně i naporcovanou) rybu osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme mletým pepřem a zevnitř i vně posypeme provensálským kořením. Vložíme ji do pekáče vytřeného máslem. Potom si připravíme všechnu zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtky, papriku nakrájíme na proužky. Mladou cuketu neloupeme a nakrájíme ji na hranolky velikosti malíčku. Fazolové lusky propláchneme, česnek oloupeme a přidáme ho k rybě v celku. I ostatní připravenou zeleninu nasypeme na rybu. Přidáme dva bobkové listy, zeleninu také posypeme provensálským kořením a vše zalijeme bílým vínem. V troubě upečeme doměkka (doba závisí na druhu ryby). Upečenou rybu rozdělíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme s bramborem, bagetou nebo chlebem.
Poznámky:
Jídlo na obrázku je připraveno z mražených holandských pstruhů. Místo cuket, které jsou v současné době ještě drahé, jsem použila asi 100 g mražené zeleninové směsi WOK.

Názory čtenárů

Uleczka mlowi najpysznejsza kolacja ever!!
Tonko dne 12.12.2009 00:07:27
Zkusila jsem to, je to fantastický. Určitě budu rybu na tento způsob dělat znovu!
Jana dne 17.10.2002
Je to výborný recept!! Dají se použít i mražení sledi (ca. 40 Kč). Mají pevné maso.
Dagmar dne 11.6.2002
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".