Očištěnou (případně i naporcovanou) rybu osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, okořeníme mletým pepřem a zevnitř i vně posypeme provensálským kořením. Vložíme ji do pekáče vytřeného máslem. Potom si připravíme všechnu zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtky, papriku nakrájíme na proužky. Mladou cuketu neloupeme a nakrájíme ji na hranolky velikosti malíčku. Fazolové lusky propláchneme, česnek oloupeme a přidáme ho k rybě v celku. I ostatní připravenou zeleninu nasypeme na rybu. Přidáme dva bobkové listy, zeleninu také posypeme provensálským kořením a vše zalijeme bílým vínem. V troubě upečeme doměkka (doba závisí na druhu ryby). Upečenou rybu rozdělíme na porce, obložíme zeleninou a podáváme s bramborem, bagetou nebo chlebem.
Poznámky:
Jídlo na obrázku je připraveno z mražených holandských pstruhů. Místo cuket, které jsou v současné době ještě drahé, jsem použila asi 100 g mražené zeleninové směsi WOK.