Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna s růžičkovou kapustou
(vde)
recept číslo: 967
kachkap.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kachna (asi 1,5 až 2 kg)
600 g růžičkové kapusty
1 cibule
3 stroužky česneku
80 g slaniny
200 ml vývaru
pepř
sůl
kmín


 

Postup

Kachnu očistíme, zevnitř i vně osolíme, pokmínujeme a dáme péct. Na začátku stačí, když dáme do pekáče asi 2-3 mm vody, protože se z kachny začne rychle vypékat tuk. Zatím si uvaříme kapustičky. Vaříme je v osolené vody asi 3-4 minuty, neměly by být úplně měkké. Necháme je vychladnout. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji na kolečka, také česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
Téměř upečenou kachnu vyjmeme z pekáče a nastříháme ji na porce. Tuk vypečený z kachny z velké části slijeme, na zbytku osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, vrátíme ji do pekáče a vše zalijeme vývarem. Kapustičky osmažíme na nakrájené slanině, ochutíme je rozetřeným česnekem, opepříme a osolíme. Spolu s naporcovanou kachnou je vrátíme do pekáče a vše necháme ještě 10 minut zapéct.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".