Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapr na rozinkách
(vde)
recept číslo: 965
kaproz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg kapra
sůl
paprika
1 citrón
olej
150 g anglické slaniny
150 g cibule
100 g rozinek
rum
2 banány

 

Postup

Nemáme-li doma rybáře, který nás zásobuje rybami, je dobré koupit zmraženou polovinu kapra. Ta je již připravená, očištěná, takže ji stačí rozmrazit, opláchnout a osušit, rozdělit na čtyři porce, potřít je po obou stranách solí. Rozinky si namočíme do rumu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi si rozpálíme olej a porce kapra na něm prudce osmahneme po obou stranách. Přeneseme je do pekáčku nebo do zapékací misky, pokapeme je šťávou z citrónu a posypeme je lehce sladkou mletou paprikou. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme k ní nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Nakonec přidáme rozinky a promícháme je se slaninou a cibulí. Tuto směs navršíme rovnoměrně na porce kapra a tuk z pánve přelijeme do pekáčku. Pečeme v troubě asi 20 minut. Ke konci pečení přidáme dva banány nakrájené na kolečka a ještě chvíli společně zapečeme. Servírujeme s několika listy hlávkového salátu jako lehké, dietní a chutné jídlo.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".