Mladé lístky kopřiv opláchneme, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Housky rozkrájíme na kostky a navlhčíme mlékem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V míse smícháme mleté maso se solí, přidáme cibuli, vymačkanou housku, na malé kostičky nakrájenou slaninu, majoránku a prolisovaný česnek. Nakonec přisypeme nadrobno nasekané lístečky kopřiv a vše důkladně promícháme. Z propracované masové směsi vytvoříme šišku, vložíme ji do pekáčku, kde je na dně asi 2 mm vody a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 45 minut. Občas zkontrolujeme, zda není potřeba podlít, ale vzhledem k tomu, že se z mletého masa spíše uvolňuje tuk, tak to nebývá třeba. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, ale třeba i na studeno s chlebem.