Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Roláda z bůčku plněná hráškem*
(vde)
recept číslo: 939
rolhra.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g vepřového masa na roládu
100 g zeleného hrášku (zmražený, sterilovaný)
100 g eidamu
50 g anglické slaniny
1-2 rohlíky
2 vajíčka
sůl
pepř
4 lžíce mléka
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce oleje




 

Postup

Nemáte-li zkušenosti s úpravou masa na roládu, požádejte o to řezníka. Je to nejjednodušší a vyhnete se případnému zklamání. Pro přípravu jídla na fotografii byl použit plát vepřového bůčku. Připravený plát masa osolíme a opepříme, po vnitřní straně ho tence potřeme plnotučnou hořčicí. Rohlík si nakrájíme na kostičky a povlažíme mlékem. Po chvíli ho rozmačkáme vidličkou, přidáme dva žloutky, nakrájenou anglickou slaninu, nahrubo nastrouhaný sýr, hrášek (zmražený předem trochu povaříme), trochu soli, muškátového oříšku a pepře. Bílky ušleháme a lehce zamícháme do směsi na plnění rolády. Směs rozetřeme rovnoměrně na maso a roládu pevně zavineme. Okraje připevníme jehlami nebo roládu ovineme silnější nití. Na pánvi si rozpálíme olej a roládu po všech stranách rychle opečeme. Potom ji přemístíme do pekáče, výpek z pánve zředíme trochou teplé vody a roládu jím podlijeme. Dále ji pečeme v troubě. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.
Poznámka:
Maso na roládu nemusí být nutně vepřové, lze použít krůtí či kuřecí. Také náplň nemusí být nutně hrášek, ale je možné použít i jinou zeleninu nebo zelené bylinky.


Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".