Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Předpokládám, že rybu budeme používat mraženou, takže ji necháme předem téměř rozmrazit, opláchneme ji a osušíme. Rajčata (samozřejmě dobře vyzrálá) nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nahrubo. Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek.
V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej a asi pět minut v něm snažíme nakrájenou cibuli a česnek. Mícháme. Přidáme nakrájená rajčata, víno a vodu a vaříme 8-10 minut, dokud rajčata nezměknou. Potom přidáme rybu, přivedeme znovu k varu a vaříme na středním plameni asi 5 minut (ryba by měla být měkká, pozor, nerozvařit). Odstavíme z ohně, vmícháme nasekanou zelenou petrželku a citrónovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Poznámky:
Zatím nevyzkoušeno, pouze jsem to zaznamenala jako zajímavý recept, který bude dobré vyzkoušet až v letním období, kdy bude dostatek zralých rajských jablíček. Zdá se to být jednoduché a rychlé a mohlo by to dobře chutnat.