Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Salát z červené řepy
(cas)
recept číslo: 930
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 malá sklenička sterilované červené řepy
5-6 vajec
100 g majolky
100 g bílého jogurtu
sůl
mletý černý pepř
křen
2 menší cibule
1 hlávkový salát

 

Postup

Křen očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Vejce uvařená natvrdo (doba varu 8 minut) oloupeme a rozkrájíme na osminky. Cibule oloupeme a jednu rozkrájíme nadrobno, zatímco druhou rozkrájíme na tenká kolečka. Sterilovanou řepu necháme okapat v cedníku, potom ji promícháme s jemně nasekanou cibulkou, solí, pepřem a nastrouhaným křenem (křenu stačí jedna polévková lžíce). Větší misku vyložíme listy opraného hlávkového salátu, na ně navršíme ochucenou červenou řepu a ozdobíme osminkami vajíček a kolečky cibule. Majolku ušleháme s bílým jogurtem a špetkou soli. Tuto zálivku podáváme zvlášť a každý si ji namíchá do své porce podle vlastní chuti. Salát podáváme s tmavým chlebem nebo s pečivem.
Poznámky:
Jde o poměrně velkou porci salátu, napoprvé radím zkusit poloviční množství. Lépe se na něm natrénuje ochucení salátu. Nemáte-li právě po ruce hlávkový salát, lze použít i horní část listů čínského zelí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".