Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mexický guláš se sýrem
(kni)
recept číslo: 919
mexgula.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g předního (nebo zadního) hovězího masa
80 g sádla (nebo oleje)
2-3 střední cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
sůl
1/2 lžičky drceného kmínu
rovná lžička majoránky
2 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
1/4 l vývaru z masoxu
100 g strouhaného sýra
3 lžíce kečupu




 

Postup

Nejdříve si opláchneme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Připravíme si vývar buď z masoxu, nebo necháme v horké vodě rozpustit kostku "gulášová šťáva" - připravená tekutina nám bude sloužit na podlévání. V kastrolu si nechám rozpálit sádlo (lze použít i olej, ale výsledná chuť je trochu jiná), na něm osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a po všech stranách ho orestujeme. Potom ho poprášíme hladkou moukou a necháme trochu opražit. Přidáme mletou sladkou papriku, sůl, drcený kmín, prolisovaný česnek, vše zamícháme a opět trochu osmahneme. Potom za stálého míchání postupně podléváme vývarem až je maso "zatopené". Přidáme majoránku a kečup, promícháme a pod pokličkou necháme maso dusit doměkka. Občas zkontrolujeme, zamícháme, případně přilijeme vývar. Když je maso měkké, guláš ochutnáme a případně přichutíme. Můžeme přidat i dvě lžíce sterilovaného hrášku, který necháme pouze prohřát. Na talíři guláš posypeme nahrubo strouhaným sýrem a případně i na nudličky rozkrájenou šunkou. Vhodnou přílohou je rýže, knedlík či chléb, hodí se zapít pivem.
Poznámka:
Vzhledem k delší době úpravy masa se vyplatí dělat v papiňáku. Papinův hrnec zavíráme v okamžiku, kdy se maso má dusit a odkryjeme po 35 až 40 minutách.

Názory čtenárů

dobre jidlo moc dobre Patrik
Patrik Meisner dne 25.3.2010 07:29:39
byl moc dobry dostala jsem pochvalu vsem doporucuji
Hurtova dne 4.2.2008
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".