Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králičí maso v marinádě
(kuf)
recept číslo: 918
kraci.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 - 800 g králičího masa
6 žampionů
6 nakládaných cibulek
Na marinádu:
150 ml oleje
šťáva z jednoho citronu
1 lžíce medu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička kari koření
3 stroužky česneku
1 lžička cukru
sůl
pepř



 

Postup

Králičí maso (případně kuřecí či krůtí) nakládáme do marinády zhruba den předtím, než ho chceme podávat. Lze použít jak maso s kostmi, tak i bez kostí. Rozdělíme ho však na menší díly, protože bude lépe vstřebávat marinádu a bude se také lépe servírovat. Dáme ho do kastrolu, ve kterém ho budeme péct. Přidáme oloupané a na plátky nakrájené žampiony a nakládané cibulky vcelku. Potom si připravíme marinádu smícháním výše uvedených surovin a nalijeme ji na maso. Kastrol přikryjeme a maso necháme marinovat do druhého dne. Hodinu před podáváním kastrol s masem dáme do trouby rozehřáté na 200 stupňů a vše upečeme. Podlévat se prakticky nemusí, stačí jen občas zkontrolovat, zda již maso není měkké. Podáváme s rýží, ale ve slavnostnější variantě i s hranolky. Ozdobíme čerstvou zeleninou.
Poznámky:
Cibulek a žampionů můžete dát i více, záleží na tom, jak vám chutnají a kolik jich máte k dispozici.

Názory čtenárů


Koš´tálová dne 21.11.2008 13:26:39
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".