Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečené rybí filé
(cas)
recept číslo: 890
zaperyb.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g zmrazeného rybího filé
600 g brambor
1 velká cibule
80 g másla
60 g tvrdého strouhaného sýra
mletý pepř
sůl

Na zdobení:
zelená petrželka
1 červená paprika
1 lžička nasekané pažitky

 

Postup

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm. Polovinu cibule jemně nakrájíme, zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme na větší kusy nakrájené téměř rozmražené filé, které osolíme, posypeme mletým pepřem a podusíme. Druhou polovinu cibule nakrájíme na jemné plátky. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno rozložíme plátky vařených brambor, které pokryjeme vrstvou rybího masa a nakonec posypeme kolečky cibule. Tyto tři vrstvy přikryjeme zbylými bramborami. Povrch polijeme vypečenou šťávou z filé a cibule, osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky zbylého másla a posypeme nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem. Zapečeme ve sředně vyhřáté troubě asi 20 minut. Na talíři ozdobíme čerstvou červenou paprikou a sekanou pažitkou. Podáváme s vařeným bramborem
Poznámka: Radši solte a pepřete víc, než jste normálně zvyklí.

Názory čtenárů

Proč se ještě podává brambor jako příloha?
Anna dne 25.8.2014 06:58:54
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".