Maso naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji. Potom ho podlijeme šťávou z ananasu, podusíme doměkka a zaprášíme kari kořením. Maso vyjmeme z pánve na nahřátý talíř a přikryjeme, abychom ho uchovali teplé. Do pánve přilijeme smetanu a rum, vmícháme škrob rozmíchaný ve zbytku ananasové šťávy, přilijeme, znovu promícháme a necháme projít varem. Touto omáčkou podlijeme naservírované řízky, na každý položíme kolečko ananasu a ozdobíme lístky máty (nebo kuličkou tmavého hroznového vína). Podáváme s rýží nebo s vařenými brambory.
Poznámka:
Omáčka je rychlá a výborná. Jako příloha by se hodily možná spíše nějaké zajímavé těstoviny. Zkusím příště, až budu tento recept zkoušet znovu. Do té doby bude možná k dispozici i ta čerstvá máta.