Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové se žampiony a s nivou
(kni)
recept číslo: 880
veprniza.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g vepřové kýty
100-150 g sýra Niva
60 g šunky (šunkového salámu)
160 g sterilovaných žampionů
1 větší pórek
2-3 lžíce smetany ke šlehání
olej
pepř
sůl
čerstvá paprika na ozdobení

 

Postup

Při přípravě tohoto jídla se nejdříve rozhodneme, jakou zvolíme přílohu. Na výběr máme chléb, pečivo, brambory nebo rýži. Pokud zvolíme rýži nebo brambory, začneme s jejich přípravou. Dále si nakrájíme maso na hranolky asi velikosti malíčku, nastrouháme či jemně nasekáme nivu, pokrájíme pórek (kolečka), šunku (proužky) a sterilované žampiony (plátky). Na pánvi si rozpálíme olej a osolené a opepřené maso na něm zprudka a za stálého míchání opečeme. Potom přidáme k masu šunku, pórek a žampiony. Vše chvíli osmahneme, přidáme nastrouhanou nivuz a případně zjemníme smetanou. Při podávání zdobíme na talíři kolečky čerstvého pórku nebo proužky papriky. Také část nastrouhané Nivy lze použít na ozdobení masa.
Poznámky:
Nejužším místem tohoto receptu jsou sterilované žampiony, protože konzerva žampionů zůstane načatá a zbytek žampionů bude třeba rychle spotřebovat na přípravu jiného jídla. Pokud by se vám stalo, že budete mít chuť žampiony nějak nahradit, můžete použít vlastní mražené houby. Výsledná chuť bude sice trochu jiná, ale také zajímavá. Na obrázku je toto jídlo zkombinováno se zelným salátem s křenem (viz kategorie Saláty).

Názory čtenárů

Vynikajici a velmi rychle. Dekuji
Denisa dne 5.2.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".